Temadag for voksenadopterede

Adoption og Samfund København inviterer til temadag for voksenadopterede

 

Lørdag d. 1. oktober kl. 9.30-16.00

I Valby Medborgerhus

 

Adopterede og nære relationer

Balancen mellem adskillelse og forening

v. Lone Skrubbeltang

 

”At være alene” er det modsatte af ”at være sammen med nogen”, men ”at være sig selv” indebærer ikke nødvendigvis, at man er alene. Dog kan det ”at være sig selv” i forskellige grader opleves som en kontrast til det ”at være sammen”. Disse sammenhænge og oplevelserne heraf bunder i vores tilknytningshistorie. I grove træk vil det sige, at folk der rummer og udlever en tryg tilknytning, har det godt med sig selv, har det godt i parforhold og familier og oplever ikke umiddelbart, at der er en modsætning mellem ”mig” og ”os”, fællesskab og selvstændighed. Omvendt kan folk med en utryg tilknytningshistorie, blandt andet visse adopterede, have svært ved både at være sig selv og samtidig være sammen. Dette påvirker selvfølgelig det relationelle liv. Mange der har problemer på dette område oplever det ikke nødvendigvis i fjerne relationer, det vil sige på arbejdet, i forældregruppen, på sportsholdet m.m., men døjer med det i de nære relationer, det vil sige i forhold til kæresten, ægtefællen, børnene og måske forældre og søskende. Man kan både blive for styrende og egenrådige i de nære relationer eller modsat underkaste og tilpasse sig for meget….eller en kombination. Der vil således foregå en kamp mellem angsten for at miste sig selv og angsten for at miste den anden.

 

Med udgangspunkt i ovenstående tema, skal vi se lidt nærmere på hvilke forudsætninger, der på godt og ondt er bestemmende for parforhold og voksen tilknytning og hvad der kan gøres for at forbedre både de individuelle og de sociale aspekter. Dagen vil veksle mellem oplæg og drøftelse i mindre grupper. Adoption og samfund København byder på frokost på cafe Mæt.

 

Lone Skrubbeltang har mange gange vist, at hun på fornemmeste vis formidler svære emner med stor følsomhed og med øje for alles resurser. Hun er valgt særligt til denne dag, med baggrund i dette. 

 

Pris: 75 kr.

Tilmelding: Betal 75 kr. pr person på mobilepay tlf. 61 77 36 20

Skriv navn  + nære relationer AS i tekstfeltet

Yderligere informationer: Maria Meena 61 77 36 20 

 

Vi ser frem til dagen, og glæder os til at se jer J.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.02 | 11:37
Nye arrangementer har modtaget 2
13.11 | 06:22
Velkommen har modtaget 5
Du kan lide denne side