Når adopterede får børn

Når adopterede får børn

Når adopterede får børn

Og adoptanter bliver bedsteforældre

 En aften med pas konsulent Michel Gorju og Maria Meena, adopteret og mor til 2.

 Valby Medborgerhus d.10.11. kl.18.30-21.30

Adoption og Samfund København inviterer voksne adopterede og deres forældre til en aften om det særlige ved at blive forælder som adopteret, og går samtidig tæt på hvordan man som adoptivforældre støtter sit barn bedst omkring dette.

 

At blive forældre er ofte en stor forandring i ens liv. Fra at være sig selv skal man til at tilpasse sit liv som forældre og omsorgsperson, for et lille barn med et stort behov for hjælp til at komme i udvikling. For de fleste forældre vokser denne omsorgsevne helt naturligt ud af kontakten til det lille barn, fordi man selv som spæd har været i en sund kontakt til sine egne forældre. Man kan sige, at omsorgsevnen er lageret i vores nervesystem og genkaldes når vi er sammen med det lille barn.

 

Som adopteret har man ofte et helt andet afsæt i sit liv. Man har tidligt i sit liv oplevet at blive fravalgt inden man blev tilvalgt. Man har ofte manglet en sund genkendelig tryg kontakt, fordi man har startet sit liv på et eller måske flere børnehjem og/eller plejefamilier.

Når man som adopteret selv får børn, opstår der ofte et hav af spørgsmål om eget liv. Og den smerte og forladthed som kroppen husker fra dengang, genkaldes i kontakten til det lille barn. Det kroppen lærte at fortrænge, bliver igen aktiveret af kontakten til barnet.

 

Når adopterede skal være forældre, har deres forældre typisk ikke selv prøvet at gennemføre en graviditet og fødsel. En adopteret der snart skal være mor eller far kan ikke på samme måde som andre voksne spørge ind til deres egen graviditet, fødsel og amning hos forældrene, eller sammenligne babybilleder fra de selv blev født med den lille ny. Dette kan naturligt nok sætte sig som en afstand i familien. En afstand hvor den adopterede kan opleve følelsen af manglende samhørighed, forladthed og ensomhed mens de kommende bedsteforældre omvendt kan føle sig udelukket, fravalgt og ”ikke gode nok” forældre. På denne temadag sætter vi fokus på forståelse og kendskab til hinanden, forhåbentligt til glæde for mange generationer.

    

Michel vil i sit oplæg fortælle om sammenhænge mellem "starten på livet" og det at blive forældre, samt vise uddrag af filmen " Mig og Pedro" fra 2016. Her fortæller en far (adopteret fra Chile som 2,5 år), om sine oplevelser ved at blive far.

Maria er adopteret fra Indien som 4 årig. Hun vil i sit oplæg tage udgangspunkt i sine egne oplevelser da hun bliver mor til sine 2 børn, som i dag er 7 og 3 år.

 

Pris: 75 kr pr person

Tilmelding: på Mobilepay 40 58 66 66, skriv navn + AS i tekstfeltet

Yderligere information: kontakt Janet Majlund 40 58 66 66

 

Vi håber, mange finder vej til Valby denne aften, og glæder os til at se jer.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.02 | 11:37
Nye arrangementer har modtaget 2
13.11 | 06:22
Velkommen har modtaget 5
Du kan lide denne side